Elektrické nákladní vozíky

Použití elektrických nákladních vozíků   

 

   Do našeho života víc a víc pronikají prostředky, které nám usnadňují život a zlehčují práci. Nemusíme se díky nim zbytečně namáhat. 

 Všude se začíná objevovat elektromobilita, zejména v průmyslu a logistice. V poslední době se používá hodně elektrických nákladních vozíků v oblastech jako jsou zahradnictví, stavebnictví, zemědělství a komunálních služby.

 

 Hlavní výhody elektrických dopravních prostředků:

 

- Tichý provoz

- Bezproblémové dobíjení

- Jednoduchá obsluha

- Spolehlivost

- Šetrnost k životnímu prostředí

- Jednoduché ovládaní

- Práce v uzavřených prostorách

 

   Zahradní elektrický vozík je velkým pomocníkem pro každého, kdo má zahradu. Se správnou nástavbou ho můžete používat k přepravě různých druhů nákladu, pohodlně postřikovat nebo zalévat rostliny, převážet je do kopce bez námahy a aniž byste hlukem rušili sousedy. V zahradnictví a lesních školkách lze převážet zboží, rostliny a nákup, což usnadní práci jak personálu, tak i zákazníkovi.

    V komunálních službách se elektrické nákladní vozíky s různými druhy nástaveb používají k úklidu ulic, převáženi různých druhů nákladu, postřikovaní a zalévání květin a stromů. Kromě standardních provedení, je možné vyrábět provedení podle potřeb zákazníka, například nákladní elektrický vozík s vysavačem na chodník nebo přepravní elektrický vozík doplněný o zametací zařízení. V komunálních službách je větší poptávka po delší výdrži baterie, to se dá vyřešit jednoduše pomocí baterie s větší kapacitou, která by odpovídala konkrétnímu požadavku.

        Obce víc a víc kladou důraz na snížení hlučnosti a šetrnosti k životnímu prostředí. Naše elektrické dopravní vozíky představují tu nejvhodnější variantu.

   Ve stavebnictví je elektrický přepravní vozík nenahraditelný pomocník, má kompaktní rozměry pro snadnou manipulaci ve stísněném prostoru, se správnou nástavbou tak může převážet písek, kamení, zeminu, cihly, beton a další stavební materiály. Je uzpůsobený i k užívání v uzavřených prostorách, jeho kompaktní rozměry mu umožní lehce projet dveřmi. S pomocí elektrického plošinového vozíku  taky můžete na stavbě převážet generátor, kompresor nebo rozvodnu. Se speciální nástavbou, mobilní nádrží na naftu nebo benzín, může vozík sloužit jako mobilní zásobník na pohonné hmoty.

   V zemědělství se nákladní elektrický vozík používá ke krmení zvířat, úklidu uvnitř budovy a převážení různých druhů nákladu. Přepravní elektrický vozík v nerezovém provedení se používá k převáženi mléka, masa a výrobků z nich. Může taky sloužit jako tahač, dokáže za sebou totiž ještě táhnout další vozík bez pohonu. Elektrický přepravní vozík může převážet různé kapaliny. Velkou výhodou je, že vozík pracuje potichu, a navíc odpovídá požadavkům welfare (ochrany pohody zvířat).

    Elektrický přepravní vozík se používá ve sklenicích na sběr zeleniny a ovoce,  postřikovaní rostlin a aplikaci hnojiv. Velkou výhodou nákladních elektrických vozíků je, že se můžou používat v uzavřených prostorách skleníku.

    V České republice se ve velkém pěstuje víno. Celková plocha vinic činí skoro 20 tis ha, kde elektrický nákladní vozík pomáhá se sběrem a převážením vína během různých fází výroby. Používá se na práce na vinici a ve výrobních prostorech.

 

     Nákladní elektrické vozíky mají uplatnění i v dalších odvětvích, například:

- v ZOO pro převoz různých nákladů jako je krmení pro zvěř, pitná voda nebo dokonce i menší zvířata

- na letišti jako tahač letadel, s nástavbou, mobilní nádrž na naftu nebo benzin, jako mobilní zásobník na pohonné hmoty a s nákladní nástavbou pro převoz různých nákladů.

- v přístavu vozík díky svým kompaktním rozměrům může přejet přes molo a zásobovat tak loď, jak palivem, tak potravinami, vodou a dalšími potřebnými produkty. Kromě toho může fungovat jako tahač pro přívěs s naloženou lodí.

 

  Nepotřebujete žádné speciální povolení k tomu, abyste používali elektrický nákladní vozík ELVUZ, protože se pohybuje v max. rychlosti 5 km za hodinu. Ne každý dopravní prostředek je jednoduše ovladatelný, ale nákladní elektrický vozík ELVUZ je v tomto ohledu dobře promyšlený a jeho obsluhu zvládne každý. Díky ergonomické a pohyblivé rukojeti nepotřebujete pokaždé přizpůsobovat výšku rukojeti, budete ji mít vždy nastavenou podle své potřeby.